Architecture dpt.

THE TREEHOUSE

OBJECT COMPETITION FOR THE CONSTRUCTION OF A PRIMARY SCHOOL & NURSERY

LOCATION RUE ULENS 42 - 1080 MOLENBEEK

SURFACE 4.300 m²

CLIENT GO! ONDERWIJS VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

PARTNERS DEMOCO, BEAI, CSD, PROBAM

The new elementary school and nursery were designed around the concept of a treehouse.

All the supporting functions of the school (administration, refectory, gym, …) are on the ground floor, in between the tree trunks. Higher up, in the tree crown, the living spaces and classes can be found. The youngest children populate the strongest branches while the oldest kids are among the treetops.

By dividing the playground over two floors we made sure every classroom was as close to an exterior space as possible. Furthermore, it enabled us to create a variety of different atmospheres on the playground.

1/5

 

​© 2018 by ÁRTER Architects

    The contents contained in this website are copyright protected.

    No person may download, duplicate, reproduce, edit or publish any content contained in whole or in part without prior written permission of              ÁRTER Architects.

© 2020 by ÁRTER Architects

The contents contained in this website are copyright protected.

No person may download, duplicate, reproduce, edit or publish

any content contained in whole or in part without prior written        permission of ÁRTER Architects.

You can also follow Us:

  • White Facebook Icon
  • ÁRTER Architects
  • White Pinterest Icon